VEB lanceert een grootschalig investeringsprogramma in energie-efficiëntie in de Vlaamse publieke sector

VEB verkreeg het vertrouwen van de Europese Investeringsbank (EIB) om binnen drie jaar 99 miljoen euro investeringen te mobiliseren in energiebesparing en hernieuwbare energieprojecten binnen de publieke sector in Vlaanderen. Wij moeten als VEB aantonen dat voor elke euro die we van Europa krijgen we minimaal 35 euro aan investeringen mogelijk maken. We doen dit door investeringsdrempels weg te halen, onze dienstverlening uit te breiden en de voorbereiding- en aanbestedingskosten te doen dalen. Dat betekent een fikse korting en dus goed nieuws voor u!


Om deze kortingen te genieten zijn er slechts twee voorwaarden:
  • U voert de maatregelen effectief uit. De korting is onmiddellijk verrekend, maar als u de maatregelen niet uitvoert betaalt u het kortingstarief terug.
  • U geniet geen andere Europese subsidiëring voor hetzelfde project.


We bieden het eerste jaar de volgende kortingen aan:

Masterplan
  • 21% korting op het vergaren van de data, patrimoniumanalyse, studiewerk en opmaak patrimoniumvisie.


OEPC
  • 46% korting op de haalbaarheidsstudie van VEB bij onderhoud- en energieprestatiecontracten (OEPC)
  • 21-26% korting op de facilitatie van de OEPC-contracten (afhankelijk van de innovatiegraad)
  • 25% korting op de conditiestaatmeting


Andere Energie-efficiëntiediensten
  • Op alle andere energiebesparende maatregelen wordt de korting doorgevoerd via een verlaging van de kostendekkende vergoeding op de investering. 
  • Dit geldt voor stookplaatsrenovaties, alle isolatiemaatregelen, het verduurzamen van uw verlichting, zonnepanelen of combinaties van het voorgaande.
 
We willen organisaties die snel actie ondernemen extra belonen en starten het eerste jaar met hogere kortingen dan de volgende twee jaar. Aarzel dus zeker niet te lang! Bekijk hier welke diensten we voor u op het schap hebben.

Dit programma werd gecofinancierd door het Horizon 2020 programma van de Europese Unie