Masterplan Energie

Waarom voor een Masterplan Energie kiezen?

Een Masterplan Energie bestaat uit drie stappen:
 
 1. Analyse van je gebouwen en installaties

  We analyseren de verzamelde energiedata om beter zicht te krijgen op je volledige patrimonium en assets. Welke gebouwen verbruiken het meest? Blijven alle gebouwen nog in gebruik? Op basis van de analyse adviseren we welke gebouwen energetisch moeten doorgelicht worden, en voor welke er met extrapolatie gewerkt kan worden.
   
 2. Energiescans

  Een energiescan geeft je snel een overzicht van mogelijke energiebesparende maatregelen. Klik hier voor meer info.
   
 3. Actie

  Met het dynamisch actieplan maken we samen met jouw organisatie een strategisch plan op voor de uitvoering van de aangewezen maatregelen. Dit plan houdt rekening met jouw prioriteiten en een realistische uitvoertermijn. Het VEB biedt je de nodige raamcontracten aan. Afhankelijk van je situatie adviseren we een totaalaanpak via een energieprestatiecontract, of aparte maatregelen.
 
Bekijk de productfiche hiernaast voor meer informatie.
Nathalie Balcaen
We doen beroep de expertise van het VEB en bekijken natuurlijk zelf ook het totaalplaatje van onze gebouwen, scheepsvloot en andere specifieke infrastructuur, om op al deze posten de energie-efficiëntie zo groot mogelijk te maken.
Nathalie Balcaen
Maritieme Dienstverlening en Kust
Marleen Evenepoel
We kozen voor deze gecentraliseerde aanpak, om efficiënter en trefzekerder werk te maken van onze klimaatambities.
Marleen Evenepoel
Agentschap Natuur en Bos
Ivan Bruggeman
Het VEB is voor mij een belangrijke partner omdat het niveau altijd hoog is, ongeacht het expertisedomein dat moet aangesproken worden. Ik voel me heel zwaar ondersteund en ontzorgd.
Ivan Bruggeman
de Rand

Wil je samen bekijken of een Masterplan Energie iets voor jouw organisatie is?