Schrijnwerk en beglazing

Waarom zou u dit doen?

Een schrijnwerkrenovatie verhoogt ook het comfort enorm, omdat het tochtgevoel nabij de ramen hiermee verdwijnt.

isoleren schrijnwerk
 

Hoeveel energie bespaart u?

Door hoogrendementsbeglazing zal 80 % minder warmte verloren gaan. De terugverdientijd van het vervangen van de beglazing bedraagt 6 à 7 jaar.

Zijn uw ramen en deuren 40 jaar oud of ouder? Dan is het schrijnwerk ook zeker aan vervanging toe. De isolatiewaarde van modern schrijnwerk, dat voldoet aan de strenge EPB-regelgeving, is vele malen hoger dan oud schrijnwerk. Gezien de meerkost voor de profielen en de hogere plaatsingskosten, bedraagt de terugverdientijd van schrijnwerkrenovatie al snel 20 jaar.

Ingrepen aan het schrijnwerk kosten standaard meer dan installatietechnische maatregelen, maar hebben evengoed een lange levensduur, met behoud van de energiebesparing doorheen de levensduur. Ze worden zelfs beschouwd als prioritair uit te voeren en brengen u op een duurzame manier dichter bij uw besparings- en klimaatdoelstellingen.
 

Waar moet u rekening mee houden?

Er gelden normen voor de veiligheid van het glas omwille van doorvalrisico. Schuiframen, beglaasde deuren en ramen tot op de grond worden hiervoor best voorzien van gelaagd of gehard veiligheidsglas.

Bij de vervanging van beglazing dient ook aandacht te worden besteed aan de oververhitting van de ruimtes. Om in de zomer minder te moeten koelen, kan u kiezen voor zonwerende beglazing.

Bij houten schrijnwerk in goede staat, kan het volstaan om enkel de beglazing te vervangen. Er moet dan wel nagezien worden of het kader voldoende dik is om de plaatsing van hoogrendementsbeglazing toe te laten. Mocht het kader onvoldoende dik zijn, kan geopteerd worden voor verdunde hoogrendementsbeglazing of de plaatsing van extra slaglatten op het kader.

Meestal zal het schrijnwerk echter integraal moeten vervangen worden. Heeft u voor dit gebouw een omgevingsvergunning nodig, dan moet u ook rekening houden met de ventilatieverplichting. Dat kan bijvoorbeeld door regelbare openingen in het kader te voorzien.
 

Specificaties raamovereenkomst

Binnen de raamovereenkomst ‘Studie, uitvoering en werfopvolging’ is er een specifiek onderdeel voor deze maatregelen voorzien. Het studiebureau komt steeds ter plaatse om de ramen te inspecteren en de meest economische oplossing uit te werken, rekening houdend met de geldende regelgevingen, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Klik hier voor meer informatie over deze raamovereenkomst.


 

Vraag nu uw schrijnwerkrenovatie aan