Schrijnwerk en beglazing

Waarom zou je dit doen?

Een schrijnwerkrenovatie verhoogt naast de energie-efficiëntie ook het comfort enorm, omdat het tochtgevoel nabij de ramen hiermee verdwijnt.
 

Hoeveel energie bespaar je?

Door hoogrendementsbeglazing zal 80 % minder warmte verloren gaan. De terugverdientijd van het vervangen van de beglazing bedraagt 6 à 7 jaar.

Zijn je ramen en deuren 40 jaar oud of ouder? Dan is het schrijnwerk ook zeker aan vervanging toe. De isolatiewaarde van modern schrijnwerk, dat voldoet aan de strenge EPB-regelgeving, is vele malen hoger dan oud schrijnwerk. Gezien de meerkost voor de profielen en de hogere plaatsingskosten, bedraagt de terugverdientijd van schrijnwerkrenovatie al snel 20 jaar.

Ingrepen aan het schrijnwerk kosten standaard meer dan installatietechnische maatregelen, maar hebben evengoed een lange levensduur, met behoud van de energiebesparing doorheen de levensduur. Ze worden zelfs beschouwd als prioritair uit te voeren en brengen je op een duurzame manier dichter bij uw besparings- en klimaatdoelstellingen.
 

Nu met Relancesteun

Voor deze maatregel kunnen de centrale Vlaamse entiteiten, scholen, zorg- en welzijnsvoorzieningen en jeugd- en cultuursector tijdens 2021 en 2022 Relance-steunmiddelen verkrijgen. Lees er alles over op onze Relance-pagina.
 

Specificaties raamovereenkomst

Binnen de raamovereenkomst ‘Studie, uitvoering en werfopvolging’ is er een specifiek onderdeel voor deze maatregelen voorzien. Het studiebureau komt steeds ter plaatse om de ramen te inspecteren en de meest economische oplossing uit te werken, rekening houdend met de geldende regelgevingen, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Klik hier voor meer informatie over deze raamovereenkomst.


 

Vraag nu je schrijnwerkrenovatie aan