Voor sommige organisaties kan een kleine waterturbine ook een manier zijn om eigen energie op te wekken. Bekijk wel zeker goed de randvoorwaarden.

Vraag nu deze dienst aan

 

Waarom zou je dit doen?

Net als de zon is waterkracht gratis. Bovendien is het vermogen meestal continu aanwezig, wat bij zonne-energie niet het geval is. Misschien denk je bij waterkracht aan grote centrales, maar sinds enkele jaren zijn er microwaterkrachtcentrales beschikbaar.

Hoeveel energie bespaar je?

Investeren in hernieuwbare energie zorgt op zich niet voor een energiebesparing, maar zorgt er wel voor dat de energie die je verbruikt duurzaam is.

Waar moet je rekening mee houden?

Uiteraard heb je wel de juiste omgevingskenmerken nodig voor waterkracht zoals de nabijheid van een rivier. Daarnaast legt de VMM verschillende randvoorwaarden op voor het plaatsten van turbines om de impact op het waterdebiet en de vismigratie te beperken. Voor een optimale business case wordt er best zo weinig mogelijk stroom geïnjecteerd op het net en moet de afnemer dus zowel overdag, ‘s nachts als in het weekend een hoog elektriciteitsverbruik kennen.

Specificaties Raamovereenkomst

Binnen de raamovereenkomst ‘Studie, uitvoering en werfopvolging’ kan je ook terecht voor waterkracht. Aangezien VEB gaat voor duurzame en kwalitatieve installaties, mikken we hier op projecten met voorafgaande studie. Zo ben je zeker dat je meer baten dan kosten hebt.
 

Vraag nu je waterkrachtproject aan