Geothermie

Waarom zou u dit doen?

Bij geothermie wordt warmte uit de bodem of grondwater onttrokken. Deze techniek kan gecombineerd worden met een warmtepomp. Een geothermische warmtepomp heeft een hoger rendement dan een warmtepomp die warmte aan de lucht onttrekt, omdat de temperatuur van de buitenlucht varieert, terwijl aardwarmte vanaf 5 tot 10 meter diepte vrijwel constant blijft.


 

Hoeveel energie bespaart u?

Investeren in hernieuwbare energie zorgt op zich niet voor een energiebesparing, maar zorgt er wel voor dat de energie die u verbruikt duurzaam is.
De investeringskost van een geothermische warmtepomp is niet gering. De terugverdientijd kan dan ook oplopen tot 20 jaar.
 

Waar moet u rekening mee houden?

Om een warmtepomp te laten werken, is elektriciteit nodig. Vandaar dat de installatie van een warmtepomp ook vaak in combinatie gebeurt met opwekking van hernieuwbare energie, zoals zonnepanelen.
 

Specificaties Raamovereenkomst

In onze raamovereenkomst 'Studie, uitvoering en werfopvolging' is er een onderdeel voor geothermie. Het geselecteerde studiebureau ontzorgt u van de haalbaarheidsstudie tot en met de opvolging na de uitvoering. Onze projectleiders zorgen voor de kwaliteitsbewaking en staan met het studiebureau klaar voor uw vragen en bezorgdheden.

Klik hier voor meer informatie over de raamovereenkomst.

Vraag hier een offerte aan voor een geothermische warmtepomp