De Vlaamse regering en GO! centraal investeren samen voor 15 miljoen euro in diepgaande renovaties binnen het gemeenschapsonderwijs via energieprestatiecontracten (EPC). EPC's worden als hefboom ingezet om versneld de gebouwinfrastructuur van het gemeenschapsonderwijs te verduurzamen. Bij een energieprestatiecontract investeert een derde partij in energiebesparende maatregelen. De investering wordt grotendeels terugbetaald door de gerealiseerde energiebesparing. Lees hier meer over EPC's.

Je kon als GO!-school een dossier indienen om mee te stappen in dit renovatieprogramma. Je diende hiervoor aan bepaalde voorwaarden te voldoen, zo moet de school voldoende groot zijn. Lees hier alle modaliteiten. De oproep liep tot eind januari 2023.

Vervolgens selecteren GO! en het VEB de projecten en zetten we de zoektocht naar de derde partij (Energy Services Company of ESCO) in. Uiterlijk eind 2025 moeten de klimaatfondsmiddelen vastgelegd zijn in concrete projecten. De evolutie van het energieverbruik, dat dus zal dalen als gevolg van de investeringen, zal opgevolgd worden in het energie- en dataplatform Terra. 
 

Downloads


Dien nu je aanvraag in via Portaal Energie-Efficiëntie

Opname webinar GO-VEB

This block contains content that requires you to allow marketing cookies. Change cookie settings

Op 28 oktober gaven we in een webinar al meer uitleg over dit renovatieprogramma. Kon je er niet bij zijn, herbekijk het webinar dan hier.

Veel gestelde vragen EPC's