Lokale besturen

VEB ontzorgt lokale besturen


Het Vlaams EnergieBedrijf wil àlle publieke diensten ontzorgen, dus ook de lokale besturen. In het najaar van 2017 beslisten 143 gemeenten om vanaf januari 2018 hun energie aan te kopen via het Vlaams EnergieBedrijf. 

Wat bracht hen tot die beslissing?
 
  • Geen 3-jaarlijkse organisatie voor de samenaankoop, contract met jaarlijkse stilzwijgende verlenging.
  • Onderliggende besturen (bv. OCMW’s, kerkfabrieken, politiezones) kiezen zelf of ze mee onder het contract van het lokaal bestuur komen, of hun eigen contract aangaan.
  • Hulp bij budgetopmaak en -opvolging.
  • Altijd 100% groene, CO2-neutrale elektriciteit.
  • Groeiend schaalvoordeel: de kostendekkende vergoeding daalt naarmate meer publieke diensten aansluiten bij het VEB.
Klik hier voor de onepager energielevering voor lokale besturen.

Ook voor uw energie-efficiëntie heeft het VEB wat te bieden. Naast ons bestaand aanbod rond energieprestatiecontracten en potentieelscans, werken we een aanbod uit rond PV-panelen, relighting, vraagsturing enzovoort. Daarnaast biedt netbeheerder Fluvius ook een gamma aan energiediensten aan.

Het Vlaams Energiebedrijf, de Vlaamse provincies, Fluvius, het Facilitair bedrijf, Kamp C, DuboLimburg en Factor4 slaan de handen in elkaar om lokale besturen in het project Sure2050 te ondersteunen bij het ontwikkelen van een duurzame vastgoedvisie en de planmatige uitvoering ervan. 75 lokale besturen en enkele centrale Vlaamse overheden doen mee aan het traject.

Lees meer op de website van Sure2050

Contacteer ons voor meer informatie over onze diensten.

Bekijk ook eens de veelgestelde vragen van andere lokale besturen hieronder.

Veelgestelde vragen