Belangrijke wijzigingen distributienettarieven vanaf 2022

distributie groene elektriciteit conceptfoto
VREG lanceert op dit moment een consultatie omtrent de distributienettarieven van 2022. Deze kunnen namelijk grondig veranderen.

Vandaag betaalt een klant met een jaargemeten meter een tarief op basis van de afname van elektriciteit (kWh). VREG oordeelt echter dat de netkosten niet op de afname dienen te worden geïnd, maar op basis van het vermogen (kW of kVA).

Dit heeft tot gevolg dat, als een klant minder elektriciteit afneemt van het net, hij daarom niet meteen minder zal betalen. Een vermogensterm is immers een eerder vaste term.

Het VEB schreef een position paper voor op deze consultatie. Lees hier ons advies aan VREG. Klik hier voor de consultatie van VREG.

VREG heeft eerder dit jaar ook een consultatie gevoerd voor klanten met een maandelijkse en een automatisch gemeten meter. Deze consultatie is intussen afgesloten. Het rapport van de feedback wordt pas in december 2019 gepubliceerd. Het VEB heeft ook hier zijn advies op gegeven via een position paper. Klik hier voor ons eerder advies aan VREG.