Dakrenovatie, hoe begin je eraan?

dakrenovatie
Een dakrenovatie is soms nodig, maar kan een hele onderneming zijn. Hoe begin je er nu aan?

Belangrijk is om te starten vanuit twee zaken, namelijk het doel dat je wil bereiken met de renovatie en de analyse van je huidige situatie. Wil je bijvoorbeeld een bepaalde isolatiegraad halen? Of wil je nadien zonnepanelen plaatsen? Heb je een bouwaanvraag nodig? Zulke zaken moeten van in het begin mee betrokken worden in het proces, want al deze keuzes samen, bepalen mee wat je investering, je besparing en je werkinhoud zal zijn.

Je kan er ook voor kiezen om principes uit de circulaire economie mee te nemen in dit verhaal. Er zijn maatregelen die de kosten en tijdsinvestering kunnen drukken en tegelijk de restwaarde van de materialen verhogen. Bijvoorbeeld kiezen voor prefab-elementen beperkt de manuren op de werf, en kiezen voor mechanische bevestigingen op een plat dak zorgt voor een grotere onafhankelijkheid van de weersomstandigheden, maar beide maatregelen zorgen er ook voor dat later de gebruikte materialen weer kunnen herbruikt of gerecycleerd worden, waardoor ze hun economische waarde behouden.

Al deze facetten zorgen voor een complex geheel en de nood aan een expert die je begeleidt in het proces. Op dat vlak kan VEB een waardevolle partner voor je zijn. Onze dienst Energie-Efficiëntie begeleidt je stap voor stap doorheen het proces en onze Raamovereenkomst "Studieadvies voor energiebesparende maatregelen" ontzorgt je van de gebouwanalyse tot en met de opvolging van de uitvoering. Onze projectleiders zorgen voor de kwaliteitsbewaking en staan met het studiebureau klaar voor jouw vragen en bezorgdheden. Heb je graag meer detailinformatie voor jouw specifiek project? Contacteer ons.

Klik hier voor meer informatie over onze dienst 'dakisolatie'.
Klik hier om een offerte aan te vragen.