Uitrol TERRA na de zomer

header website TERRA
Energie besparen begint bij meer inzicht in uw verbruiksgegevens. Onderzoek toont aan dat enkel inzicht in het energieverbruik alleen al kan leiden tot een daling van 3%. VEB bouwde de voorbije jaren naarstig aan de energiedatabank TERRA, waarbij we gegevens over publieke gebouwen en aansluitpunten uit verschillende authentieke databronnen combineren.

Vijf organisaties zijn er als testers al even mee aan de slag en helpen ons de rapportagemogelijkheden te verbeteren. Na de zomer zetten we de deur meer en meer open!

Wat kan TERRA voor uw organisatie betekenen?
 
  1. Eerst en vooral kan u overzichtelijk uw energie- en patrimoniumgegevens terugvinden. Een deel zal vooringevuld zijn, verder kan u de databank zelf aanvullen. Hoe rijker de input, hoe meer u eruit kan halen.
  2. Een verbruiksevolutierapport zit standaard in de mogelijkheden.  Volg dus voortaan zonder moeite uw inspanningen op.
  3. Hoe doen uw verschillende gebouwen het qua energiezuinigheid ten opzichte van elkaar? Een benchmarkrapport van uw gebouwen geeft een eerste indicatie waar u het eerst aan de slag moet.
  4. Een stapje verder: hoe doet uw organisatie het ten opzichte van andere? Dit is voorlopig toekomstmuziek, maar zit alvast in de planning.
  5. TERRA geeft niet enkel inzicht, maar spoort aan tot actie. Vraag heel eenvoudig een energiescan aan. Het resultaat is geen logge audit maar een dynamisch actieplan binnen TERRA. Zo weet u de komende jaren wat (eerst) doen.
 
Hou uw mailbox in het oog voor het verdere verloop.

Nog vragen over TERRA? Mail terra@veb.be.