VDAB monitort 140 gebouwen via het VEB

monitoring

Meten is weten, dat inzicht heeft de VDAB al langer. Vandaag zetten ze daar nog een stapje verder in.

VDAB contacteerde ons met de vraag voor een flexibel raamcontract monitoring, om doorheen de tijd locaties toe te voegen. Wij hielpen hen met onze expertise rond energiemonitoring, op uiteenlopende aspecten doorheen het bestek en de selectieprocedure. We gaven input rond de hardware, de gewenste datakwaliteit en de financiële en juridisch haalbaarheid van het project. Zo bepaalden onze experten bijvoorbeeld voor iedere meter of die uitgelezen kan worden.

Ons bestek was optimaal opgesteld om veel aanbieders aan te trekken. Dat bleek ook uit de inzendingen: maar liefst 14 studiebureaus boden zich aan. Hierdoor konden we voor onze klant op een scherp tarief en een hoge kwaliteit landen.

Alexander DaenenAlexander Daenen, Diensthoofd Milieu en Energie, VDAB: “Gezien de omvang en het eisenpakket dat de VDAB vooropstelde voor de uitrol van een nieuw monitoringsysteem, kwam de hulp van het VEB voor de opmaak van een bestek op maat goed van pas. Voor VDAB is het van belang om alle hoofdverbruiken van water en energie in al onze 140 vestigingen op te volgen en bij voorkeur automatisch, tot op kwartierbasis, uit te lezen. Daarnaast willen we ook de significante energieverbruikers voorzien van submetering. We zien dit als een minimumvereiste om een effectief energiebeheer te voeren. Wat je niet meet, kan je ook niet beheren.”


Vraag nu je monitoringsproject aan