Voor elk wat wils

3 zakenmannen met respectievelijk rood vierkant, groene kegel en blauwe cirkel

Afhankelijk van uw functie of interesses heeft u misschien een andere visie over de rol die het Vlaams EnergieBedrijf vervult of zou moeten vervullen. Dat is mogelijk. We hebben vanuit verschillende invalshoeken een interessant aanbod: voor elk wat wils.

VEB is duurzaam

Het Vlaams EnergieBedrijf wilt de publieke sector verduurzamen met innovatief energiebeheer. Duurzaamheid gebruiken wij in zijn originele betekenis: people, planet, profit. Maar het ecologische aspect zit er dus zeker ook in vervat. We leveren 100 % groene energie en we helpen het energieverbruik en de ecologische voetafdruk van de publieke sector omlaag.

VEB is kostenbesparend

We staan voor een efficiëntere overheid. Een digitale factuur, met logisch gegroepeerde aansluitpunten, direct naar de juiste persoon. Of geen onnodig energieverlies, door slecht afgestelde regelingen of een verouderde ketel. Door tal van dergelijke ingrepen verlaagt de energiekost van de publieke sector.

VEB is marktconform

Het VEB laat de markt spelen. Elke bevoorrader kan ingaan op onze openbare aanbesteding voor energielevering. Elke ESCO of energiedienstenleverancier kan een offerte indienen voor energieprestatie- en andere efficiëntiecontracten. Elke publieke dienst heeft de vrije keuze, wij moeten onze klanten verdienen.

VEB is sociaal

Het VEB biedt gelijkaardige voordelen als een samenaankoop. Samen hebben we meer leveringsvolume en staan we dus sterker. Ook kan elke euro die uitgespaard wordt door een lagere energiekost, vervolgens gestoken worden in de kerntaak van elke publieke dienst: zij het betere zorg voor een patiënt, betere educatie voor een leerling of betere informatiecampagnes voor de burgers in het algemeen.

Neuzen in dezelfde richting

Ongeacht uw insteek of bril, geloven we dat u een publieke sector wilt die het goede voorbeeld geeft en waar de energie niet door alle kieren, daken en lege lokalen verdwijnt. Waar kosten gedrukt worden ten voordele van de baten. En waar u zich kan richten op uw maatschappelijke taak. Daarom zijn we er voor u.