Waarom VEB als facilitator kiezen?

handdruk
VEB is opgericht met één doel: de energiekost van de publieke sector verminderen. Wij bieden onze diensten aan voor energielevering, energie-efficiëntie, kennisuitwisseling en data-analyse.

Werkt u voor een grote overheidsdienst die alle expertise in huis heeft om zelf energie-efficiëntieprojecten op poten te zetten of voordelig energie aan te kopen? Prima: vergelijk de kost en moeite die het u kost om zelf aanbestedingen te doen ten opzicht van ons aanbod, en kies het voordeligste voor uw organisatie en dus ook onze samenleving.

Heeft u echter niet zelf alle kennis of tijd om uw energiebeheer naar een hoger niveau te tillen? Dan zijn wij er voor u. We ontzorgen u van A tot Z bij het aanbesteden en opvolgen, of het nu gaat over energielevering of energie-efficiëntiediensten. Voor energielevering kunnen we gunstige tarieven krijgen door het schaaleffect. In de bestekken voor efficiëntiediensten zitten alle juiste kwaliteitseisen al opgenomen. Verder zijn ze juridisch zeer goed doordacht en doorgelicht. Door kleinere maatregelen te clusteren voor een groot aantal van publieke diensten, kunnen we ook meer aanbieders krijgen voor onze bestekken, waarna we de voordeligste kunnen selecteren.

Krijg als klant energielevering via het klantenportaal gedetailleerder inzicht in uw verbruiken en factuurdetails. Verder ontvangt u van ons een handige budgetmodule, die u helpt bij uw begrotingsopmaak wat het energieluikje betreft. U beheert sinds kort ook eenvoudig zelf uw afnamepunten. Onze klanten appreciëren ook het rechtstreekse en persoonlijke contact.

Het VEB zette als eerste een energieprestatiecontract voor publieke diensten in de markt in België. Het voordeel van dergelijk contract is dat u zelf geen investeringen moet betalen, u geen risico loopt en uw patrimonium onder handen wordt genomen om een bepaald energiebesparingsdoel te bereiken. Klik hier voor meer informatie. Dergelijk project opzetten vraagt de nodige tijd en expertise. Daarom ontzorgen onze specialisten u voor de opmaak van het technisch bestek, adviseren u bij elke stap zonder dat u de eindregie verliest, en staan u ook tijdens en na de implementatie van de maatregelen bij als u dat wenst.

Hoewel we zelf een publieke dienst zijn, zijn we ook een NV en een private EVA. Dat houdt in dat we geen middelen krijgen van de overheid en dus onze diensten moeten aanrekenen, om onze werkingskost te betalen.

U ziet het: met of zonder het VEB, u kiest. We geloven dat we u optimaal kunnen helpen uw energiedoelstellingen te bereiken.