Wat doen de olie- en gasprijzen momenteel?

vrouw aan beursgrafiek
De olieprijzen hebben de laatste dagen meermaals het nieuws gehaald. Tot eind vorige week zaten de olieprijzen nog in een dalende trend vanwege de slabakkende economie. Sinds de droneaanval op de voorraden in Saudi-Arabië afgelopen weekend is er een paniekreactie ontstaan, en stegen de olieprijzen met 8$ per vat.  
 
De Saudi’s weten echter van aanpakken: intussen is er al een gedeeltelijke heropstart van de olieproductie, en tegen eind september zou de productie al terug op het niveau zitten van voor de aanval. Dit zien we ook sterk in prijs: eerst steeg de prijs met 9$ per vat, intussen is deze al weer gedaald met 5$ per vat. De markten herstellen bijgevolg zeer snel.  
 
Dezelfde effecten zien we ook terugkomen op de gasmarkten. De correlatie van de olieprijzen met de gasprijzen is immers nog zeer hoog. 
 
Waarom geven we jullie deze informatie? 
 
Het VEB is er om jullie te ontzorgen. Wij volgen de markt voor jullie op de voet. We hebben een sterke kennis van de energiemarkten, waardoor we niet emotioneel reageren bij paniekreacties zoals bij deze droneaanval. Het VEB focust zich op de fundamentele elementen van de energiemarkten.  
Indien deze zouden wijzigen, laten we dit ook jullie weten. Indien er bijgevolg sterke fundamentele elementen zijn om uw elektriciteits- of gasprijs in te dekken voor vaste prijzen, zullen wij jullie hiervan tijdig op de hoogte stellen. 

Nog geen klant voor energielevering?

Vraag nu uw offerte aan