Zonnepanelen: oud versus nieuw systeem

zonnepanelen plaatsing
Zoals eerder aangehaald, verandert volgend jaar de regeling voor zonnepanelen drastisch.
We zetten even de veranderingen op een rijtje, zodat je voor jezelf kan uitmaken wat voor jouw organisatie de beste timing is om je zonnepanelen te bestellen.
 
Het huidige systeem van de terugdraaiende teller vervalt op 1 januari 2021 voor nieuwe installaties na deze datum, en dat van groenestroomcertificaten vermoedelijk op 31 mei 2021. Dit wordt vervangen door een systeem van premies en subsidie-oproepen.
 
Voor kleinere installaties, vergelijkbaar met die van een gezin, met een vermogen tot 10 kVA, kan je een premie aanvragen bij Fluvius. En je moet geen prosumententarief meer betalen.

Voor grotere installaties (boven 40 kVA), zal je 2 tot 4 keer per jaar subsidies kunnen aanvragen. Dat je die krijgt staat dus niet vast, projecten met de laagste prijs per geproduceerde energie maken het meeste kans op subsidies. Maar wees gerust, het VEB zal je bijstaan in deze aanvraag.
 
De tegemoetkoming zal dus niet langer afhangen van je productie en de energieprijs. Dat kan je zowel een voordeel als een nadeel opleveren, afhankelijk van die productie en energieprijs.
 
Ben je meer te vinden voor het huidige systeem, bestel dan nú je zonnepanelen. Zodat de plaatsing nog mogelijk is voor eind mei.
Niet zeker of je dak geschikt is? Geen nood, zowel de haalbaarheidsstudie als de ontwerpstudie zijn gratis.
 
Klik hier om je zonnepanelen aan te vragen