Energielevering

Hoe krijgen we de energiekost omlaag?

 1. Ontzorging

  Aankoopcentrale

  Het VEB neemt als aankoopcentrale alle aspecten van de aanbesteding op zich. U bent dus zelf vrijgesteld van de wet overheidsopdrachten. 

  Gebruiksvriendelijk klantenportaal

  Het digitale klantenportaal is volledig op maat van overheidsinstellingen zoals u ontwikkeld. Door een vlotter facturatie- en goedkeuringsproces bespaart u extra tijd en kosten.

  Budgetraming & opvolging

  Het VEB doet aan budgetinschatting, zowel voor de kost van energie en van niet-energie als voor het verbruiksvolume, om u een beeld te geven van de budgettaire noden voor het komende jaar. Maandelijks zorgt het VEB ook voor een opvolging.

 2. Efficiënte processen

  Bij elke stap in het aankoop- en facturatieproces denkt het VEB na over de efficiëntste en goedkoopste werkwijze. Zo houden we de werkingskosten laag, en winnen we aan onze én uw kant tijd. Want uw energiekost bestaat niet enkel uit uw energiefacturen, maar ook uit de tijd die uw medewerkers aan het aankoop- en betalingsproces moeten besteden.

  Een instap bij het VEB betekent een kans om uw facturatie- en goedkeuringsflow te herbekijken. Onze klantenverantwoordelijken helpen u om de meest logische facturatiestructuur op te zetten. Mogelijke gaat u hierbij van honderden papieren facturen naar één digitale factuur.

  Onze aanpak werkt. In 2015 bespaarden we voor onze klanten in totaal 8,2 miljoen euro, waarvan 2 miljoen door digitale facturatie en de vereenvoudiging van het betaalproces. Lees er alles over in ons activiteitenverslag.
 3. Opvolging

  Het VEB laat u niet los. Omdat het doel is het energieverbruik en de energiekost van alle publieke instellingen te verminderen, volgen we uw verbruik nauwkeurig op.

  Of het nu gaat om reactief verbruik, maximaal vermogen of metertype, als u meer betaalt dan nodig adviseert het VEB u in de nodige stappen.

  Zelf krijgt u ook een gedetailleerder zicht op uw verbruiks- en factuurgegevens. Van grafieken, over overzichtstabellen tot downloads, het klantenportaal geeft u heel wat nuttige instrumenten om mee aan de slag te gaan.

Meest gestelde vragen

Zij werken al samen met VEB

leerlingen staan in vorm van hartje

Catherine Devos
FOPEM

Dankzij het VEB hebben onze onafhankelijke methodescholen één duidelijk aanspreekpunt voor 100% groene energie.
Marc Vrebos

Marc Vrebos
Ancienne Belgique

Duurzaam omgaan met energie is voor ons al jarenlang een dagdagelijkse ambitie. Het is voor ons dus een evidentie om samen te werken met een partner die bewust mee wil investeren in duurzame energievoorziening en het efficiënt gebruik hiervan.

Martin Viaene
Provincie Vlaams-Brabant

Door het grote volume is de prijs mooi. Verder verliezen we geen tijd met het vergelijken van energieleveranciers, bestekken opmaken en aanbesteden.

Enkele van onze klanten

Wilt u ook een efficiëntere aanpak voor uw energiebeheer?

Onze medewerkers zitten vrijblijvend met u samen en geven verdere toelichting.