Elektriciteit & aardgas

Geen aanbesteding

VEB neemt als aankoopcentrale alle aspecten van de aanbesteding op zich. U bent dus vrijgesteld van zelf aanbesteden.

Geen zorgen

VEB biedt een vergaande dienstverlening. Zo helpen we u met uw energiebegroting, bieden rapporten op maat en adviseren waar nodig.

100% groen

VEB levert 100% groene elektriciteit, volgens de Europese definitie en zoals vastgelegd in het Energiedecreet.

Hoe krijgen we de energiekost omlaag?

 1. Ontzorging

  Aankoopcentrale

  Het VEB neemt als aankoopcentrale alle aspecten van de aanbesteding op zich. U bent dus zelf vrijgesteld van de wet overheidsopdrachten. 

  Gebruiksvriendelijk klantenportaal

  Het digitale klantenportaal is volledig op maat van overheidsinstellingen zoals u ontwikkeld. Door een vlotter facturatie- en goedkeuringsproces bespaart u extra tijd en kosten.

  Budgetraming & opvolging

  Het VEB doet aan budgetinschatting, zowel voor de kost van energie en van niet-energie als voor het verbruiksvolume, om u een beeld te geven van de budgettaire noden voor het komende jaar. Maandelijks zorgt het VEB ook voor een opvolging.

 2. Efficiënte processen

  Bij elke stap in het aankoop- en facturatieproces denkt het VEB na over de efficiëntste en goedkoopste werkwijze. Zo houden we de werkingskosten laag, en winnen we aan onze én uw kant tijd. Want uw energiekost bestaat niet enkel uit uw energiefacturen, maar ook uit de tijd die uw medewerkers aan het aankoop- en betalingsproces moeten besteden.

  Een instap bij het VEB betekent een kans om uw facturatie- en goedkeuringsflow te herbekijken. Onze klantenverantwoordelijken helpen u om de meest logische facturatiestructuur op te zetten. Mogelijke gaat u hierbij van honderden papieren facturen naar één digitale factuur.

  Onze aanpak werkt. In 2015 bespaarden we voor onze klanten in totaal 8,2 miljoen euro, waarvan 2 miljoen door digitale facturatie en de vereenvoudiging van het betaalproces. Lees er alles over in ons activiteitenverslag.
 3. Opvolging

  Het VEB laat u niet los. Omdat het doel is het energieverbruik en de energiekost van alle publieke instellingen te verminderen, volgen we uw verbruik nauwkeurig op.

  Of het nu gaat om reactief verbruik, maximaal vermogen of metertype, als u meer betaalt dan nodig adviseert het VEB u in de nodige stappen.

  Zelf krijgt u ook een gedetailleerder zicht op uw verbruiks- en factuurgegevens. Van grafieken, over overzichtstabellen tot downloads, het klantenportaal geeft u heel wat nuttige instrumenten om mee aan de slag te gaan.

Zij werken al samen met VEB

leerlingen staan in vorm van hartje
Dankzij het VEB hebben onze onafhankelijke methodescholen één duidelijk aanspreekpunt voor 100% groene energie.
Catherine Devos
FOPEM
VEB biedt een gehele ontzorging met betrekking tot de wetgeving rond overheidsopdrachten en dit tegen zeer aantrekkelijke tarieven.
Alain Caytan
VDAB
Roel Leemans
De beperking van administratie, vrijstelling van de wet OO, de aanwezige expertise en de scherpe tarieven: 4 redenen waarom we op de kar van het VEB zijn gesprongen.
Roel Leemans
Muntpunt
Door het grote volume is de prijs mooi. Verder verliezen we geen tijd met het vergelijken van energieleveranciers, bestekken opmaken en aanbesteden.
Martin Viaene
Provincie Vlaams-Brabant

Enkele van onze klanten

Wil u meer weten over onze contracten voor groene elektriciteit en aardgas?

Onze klantverantwoordelijken staan voor u klaar.