Elektriciteit & aardgas

tijdwinst door geen eigen aanbesteding

Geen aanbesteding

Het VEB neemt als aankoopcentrale alle aspecten van de aanbesteding op zich. Je bent dus vrijgesteld van zelf aanbesteden.

ontzorging in energiebeheer

Geen zorgen

Het VEB biedt een vergaande dienstverlening. Zo helpen we jou met je energiebegroting, bieden rapporten op maat en adviseren waar nodig.

levering van 100% groene elektriciteit

100% groen

Het VEB levert 100% groene elektriciteit, volgens de Europese definitie en zoals vastgelegd in het Energiedecreet.

Hoe krijgen we de energiekost omlaag?

  1. Efficiënte processen

    Bij elke stap in het aankoop- en facturatieproces denkt het VEB na over de efficiëntste en goedkoopste werkwijze. Zo houden we de werkingskosten laag, en winnen we aan onze én uw kant tijd. Want je energiekost bestaat niet enkel uit uw energiefacturen, maar ook uit de tijd die je medewerkers aan het aankoop- en betalingsproces moeten besteden.

    Een instap bij het VEB betekent een kans om je facturatie- en goedkeuringsflow te herbekijken. Onze klantenverantwoordelijken helpen je om de meest logische facturatiestructuur op te zetten. Mogelijke ga je hierbij van honderden papieren facturen naar één digitale factuur.
     
  2. Ontzorging

    Aankoopcentrale

    Bovendient ontzorgt het VEB je als aankoopcentrale in alle aspecten van de aanbesteding. Je bent dus zelf vrijgesteld van aanbesteden, waardoor je veel tijd en geld wint. 

    Gebruiksvriendelijk klantenportaal

    Het digitale klantenportaal is volledig op maat van publieke diensten ontwikkeld. Door een vlotter facturatie- en goedkeuringsproces bespaar je extra tijd en kosten.

    Budgetraming

    Het VEB doet aan budgetinschatting, zowel voor de kost van energie en van niet-energie als voor het verbruiksvolume, om je een beeld te geven van de budgettaire noden voor het komende jaar. 

  3. Opvolging

    Het VEB laat je niet los. Omdat het doel is het energieverbruik en de energiekost van alle publieke instellingen te verminderen, volgen we je verbruik nauwkeurig op.

    Of het nu gaat om reactief verbruik, maximaal vermogen of metertype, als je meer betaalt dan nodig adviseert het VEB je in de nodige stappen.

    Zelf krijg je ook een gedetailleerder zicht op je verbruiks- en factuurgegevens. Van grafieken, over overzichtstabellen tot downloads, het klantenportaal geeft je heel wat nuttige instrumenten om mee aan de slag te gaan.

Zij werken al samen met VEB

leerlingen staan in vorm van hartje
Dankzij het VEB hebben onze onafhankelijke methodescholen één duidelijk aanspreekpunt voor 100% groene energie.
Catherine Devos
FOPEM
VEB biedt een gehele ontzorging met betrekking tot de wetgeving rond overheidsopdrachten en dit tegen zeer aantrekkelijke tarieven.
Alain Caytan
VDAB
Roel Leemans
De beperking van administratie, vrijstelling van de wet OO, de aanwezige expertise en de scherpe tarieven: 4 redenen waarom we op de kar van het VEB zijn gesprongen.
Roel Leemans
Muntpunt
Door het grote volume is de prijs mooi. Verder verliezen we geen tijd met het vergelijken van energieleveranciers, bestekken opmaken en aanbesteden.
Martin Viaene
Provincie Vlaams-Brabant

Enkele van onze klanten

Wil je meer weten over onze leveringscontracten?

Onze klantverantwoordelijken staan voor je klaar.