Mis je het overzicht van potentiële en kostenefficiënte maatregelen binnen een globaal plan? VEB stelt je de energieaudit voor om deze uitdaging aan te pakken. 

Vraag nu een energieaudit aan

 

Wat is een energieaudit?

In een energieaudit berekent een studiebureau energiebesparende en energieopwekkende maatregelen op maat van jouw gebouw. Er komt een energiedeskundige bij je langs die een volledige energetische inventarisatie opmaakt van je gebouw. Nadien kan je de maatregelen op Terra raadplegen. Terra beschikt over een dynamische tool die de mogelijke energiebesparende maatregelen rangschikt en integreert in een werkbaar actieplan. Voor elke maatregel krijg je de terugverdientijd, de investeringskost, de berekende energiebesparing en eventueel beschikbare subsidies. 
 

Hoe onderscheidt een energieaudit zich van een energiescan?

Bij een energieaudit krijg je een uitgebreide en volledige inventarisatie, een energiebalans zeg maar. De inventarisatie bij een energiescan richt zich enkel op de onderdelen waar een energiebesparende maatregel op berekend wordt. Een voorbeeld: als er ledverlichting aanwezig is in je gebouw, maakt die in een energiescan geen deel uit van de analyse, bij een energieaudit wel. Over het algemeen krijg je meer inzicht in je gebouw en de energetische werking ervan met een energieaudit. 
 

10 of meer energieaudits nodig?

Bestel je 10 of meer energieaudits tegelijkertijd, dan heb je recht op een korting. Als je over een uitgebreid patrimonium beschikt, houd je hier best rekening mee. De energieaudits moeten niet gelijktijdig uitgevoerd worden.

Vraag nu je energieaudit aan