Zoek je een nieuwe leverancier voor groene elektriciteit of aardgas? Veranderen was nog nooit zo eenvoudig.
Je hoeft zelf geen openbare aanbesteding te voeren. Wij deden dat als aankoopcentrale al voor jou.

Geniet van onze voordelige tarieven en uitgebreide dienstverlening, hulp bij de budgetraming en een grondige analyse van je distributienetkosten, en dit allemaal zonder zelf een aanbesteding te moeten doen.

Frederik Hindryckx
CEO
Image
Frederik

GEEN AANBESTEDING

Het VEB neemt als aankoopcentrale alle aspecten van de aanbesteding op zich. Je bent dus vrijgesteld van zelf aanbesteden.

energie besparen

GEEN ZORGEN

Het VEB biedt een vergaande dienstverlening. Zo helpen we jou met je energiebegroting, bieden rapporten op maat en adviseren waar nodig.

Energie opwekken

100% GROEN

Het VEB levert 100% groene elektriciteit, volgens de Europese definitie en zoals vastgelegd in het Energiedecreet.

Hoe krijgen we de energiekost omlaag?

EFFICIËNTE PROCESSEN

Bij elke stap in het aankoop- en facturatieproces denkt het VEB na over de efficiëntste en goedkoopste werkwijze. Zo houden we de werkingskosten laag, en winnen we aan onze én uw kant tijd. Want je energiekost bestaat niet enkel uit uw energiefacturen, maar ook uit de tijd die je medewerkers aan het aankoop- en betalingsproces moeten besteden.

Een instap bij het VEB betekent een kans om je facturatie- en goedkeuringsflow te herbekijken. Onze klantenverantwoordelijken helpen je om de meest logische facturatiestructuur op te zetten. Mogelijke ga je hierbij van honderden papieren facturen naar één digitale factuur.

ONTZORGING

AANKOOPCENTRALE

Bovendien ontzorgt het VEB je als aankoopcentrale in alle aspecten van de aanbesteding. Je bent dus zelf vrijgesteld van aanbesteden, waardoor je veel tijd en geld wint. 

GEBRUIKSVRIENDELIJK KLANTENPORTAAL

Het digitale klantenportaal is volledig op maat van publieke diensten ontwikkeld. Door een vlotter facturatie- en goedkeuringsproces bespaar je extra tijd en kosten.

BUDGETRAMING

Het VEB doet aan budgetinschatting, zowel voor de kost van energie en van niet-energie als voor het verbruiksvolume, om je een beeld te geven van de budgettaire noden voor het komende jaar. 

OPVOLGING

Het VEB laat je niet los. Omdat het doel is het energieverbruik en de energiekost van alle publieke instellingen te verminderen, volgen we je verbruik nauwkeurig op.

Of het nu gaat om reactief verbruik, maximaal vermogen of metertype, als je meer betaalt dan nodig adviseert het VEB je in de nodige stappen.

Zelf krijg je ook een gedetailleerder zicht op je verbruiks- en factuurgegevens. Van grafieken, over overzichtstabellen tot downloads, het klantenportaal geeft je heel wat nuttige instrumenten om mee aan de slag te gaan.

Enkele van onze klanten

Instituut natuur- en bosonderzoek
Agentschap facilitair bedrijf
Meise
Kortrijk
Jint
Ocmw boortmeerbeek
Leiedal
Mesen
Jongerenwelzijn
Diksmuide
Bronks
Zwevegem
Kind & gezin
Vlaams-brabant
Erasmus
LP
Kaai theater
Universiteit antwerpen
Zorgpunt Waasland
Koksijde
Muntpunt
De Leie
Howest
Sint-Martens-Latem
Plantentuin Meise
Lijn Com
VIB
Anzegem
VAPH
ANB
HOGENT
VDAB
FOPEM
Zorgbedrijf Harelbeke
Artevelde
Kasteel van gaasbeek
Mu zee
Ugent
Vlaamse waterweg

Zij werken al samen met VEB

We kregen voor de overstap naar het VEB een heldere uitleg over de boomstructuur en het klantenportaal. Heel vlotte overstap!

Anja De Ridder
Gemeente Ninove
Image
Ninove

Omwille van de scherpe prijszetting kiezen we voor het VEB als leverancier van gas en 100% groene elektriciteit.

Steven Dessein
Plantentuin Meise
Image
Steven Dessein

VEB biedt een gehele ontzorging met betrekking tot de wetgeving rond overheidsopdrachten en dit tegen zeer aantrekkelijke tarieven. VEB biedt een gehele ontzorging met betrekking tot de wetgeving rond overheidsopdrachten en dit tegen zeer aantrekkelijke tarieven.

Alain Caytan
VDAB
Image
Vdab

Het VEB hanteert een dynamische aanpak. Hun handelen is adequaat en to the point. Snelle reacties maken dat onduidelijkheden zich niet opstapelen maar dat het beoogde doel vlot wordt bereikt. Effectiviteit staat dus hoog in het vaandel.

Marc Thielens
De Scheepvaart
Image
Marc Thielens

The proof of the pudding is in the eating. En the eating is helemaal wat het menu beloofde: ontzorging, zeer goede klantenservice, flexibiliteit, expertise, scherpe prijs, en een betere budgetraming zijn allemaal waargemaakt.

Bart Janssens
Agentschap Wegen en Verkeer
Image
Bart janssens

Duurzaam omgaan met energie is voor ons al jarenlang een dagdagelijkse ambitie. Het is voor ons dus een evidentie om samen te werken met een partner die bewust mee wil investeren in duurzame energievoorziening en het efficiënt gebruik hiervan.

Marc Vrebos
Ancienne Belgique
Image
Marc vrebos

Wil je meer weten over onze leveringscontracten?

Onze klantverantwoordelijken staan voor je klaar