Nieuw patrimonium aanmaken en beheren

Een goed energiebeheer begint bij correcte data. Jouw gebouwen en infrastructuur staan hierbij centraal. Het is belangrijk om ook jouw energiedragers en bijbehorende parameters (zoals prijs) meteen juist te zetten. 

Door jouw patrimonium in kaart te brengen kan je overzicht houden over het algemene energieverbruik binnen je organisatie.

Ontdek hier de 4 essentiële stappen om nieuw patrimonium volledig in Terra in te voeren: 

Energiedragers aan een bestaand patrimonium toevoegen en beheren

Voor efficiënt energiebeheer dien je je energiedragers in Terra correct in te voeren en te beheren. Dit stelt je in staat om het verbruik te rapporteren en te optimaliseren. 
Hierdoor bespaar je kosten en draag je bij aan klimaatdoelstellingen.

Terra biedt de mogelijkheid om een brede waaier aan energiebronnen in te geven: 

  • Centrale energiedragers (bv. gas en elektriciteit): van deze energiedragers worden de verbruiksmeters door een externe organisatie zoals bv. de distributienetbeheerder beheerd. In Terra worden deze verbruiken maximaal op voorhand ingevuld, maar moeten ze nog wel gekoppeld worden aan het juiste gebouw of organisatie.
  • Niet-centrale energiedragers (bv. stookolie, biogas, pellets, hout, etc.): van deze energiedrager beheer je zelf de meters en dien je de verbruiken aan je organisatie te koppelen. 

Leer hier stap voor stap hoe je deze energiedragers koppelt en verbruiksgegevens registreert.

Wat zijn de onderdelen van deze module?