Terra Patrimonium- en energiedatabank Vlaanderen is een databank waarin alle gebouwen, gronden en energiegegevens van de publieke sector worden geïnventariseerd en opgevolgd. Terra verbindt onder meer de vastgoeddata van het Facilitair Bedrijf, het Gebouwenregister en energiegegevens via de netbeheerder. Door energie- en patrimoniumgegevens te koppelen wordt het mogelijk om projecten slim te kiezen. 

Hoe stap ik als lokaal bestuur over van E-lyse naar Terra?

Ontdek hier hoe je overstapt van E-lyse naar Terra.

Wat kan het VEB voor je doen met meer gegevens?

INZICHT

Terra legt linken die er voordien niet waren. Een combinatie van energiegegevens en patrimoniumgegevens levert een schat aan informatie op waar de overheid in zijn geheel gebaat bij is. Specifiek rond energiebeheer kunnen we door datamining de projecten slim kiezen. In een geautomatiseerd rapport zie je waar mogelijke pijnpunten voor je infrastructuur liggen

BENCHMARKING

Vergelijken tussen jouw verschillende gebouwen of met gelijkaardige verbruikers wordt eenvoudiger door Terra. Door gegevens over de grootte, ouderdom en functie van je gebouwen te combineren met je verbruiks- en facturatiegegevens, kunnen we zien of je verbruik binnen de verwachtingen ligt. Je krijgt toegang tot verschillende inzichtelijke rapporten. Wij kunnen je helpen bij de analyse en gericht adviseren om je energieverbruik aan te pakken.

OPEN DATA

We geloven in transparantie en openbaarheid. Samen met jullie zien we meer en kunnen we meer. Uiteraard met respect voor privacy, kunnen koepels en departementen aan de slag met de datasets. Zo kunnen ze het pad naar de klimaatdoelstellingen voor hun sector beter opvolgen. We hebben een API gebouwd om als organisatie informatie uit Terra op te vragen. Klik hier voor deze publieke API.

VERBRUIK CENTRALISEREN

Zie je het verbruik van jouw organisatie nog niet staan in Terra? Contacteer ons via terra@veb.be(link stuurt een e-mail). Voor je Brusselse afnamepunten hebben we eerst je mandaat nodig. Klik hier voor het mandaat, en klik hier voor de template EAN-lijst, en stuur beide naar terra@veb.be.

Vragen over Terra?

Heb je na het lezen van deze informatie nog steeds vragen? Bekijk de meest gestelde vragen of contacteer ons persoonlijk via mail.