Zijn je gebouwen sterk verouderd? Dan heb je baat bij een totaalrenovatie. Een totaalrenovatie is, zoals het woord aangeeft, een volledige renovatie van je gebouw.

Vraag nu een totaalrenovatie aan

 

Waarom zou je dit doen?

Zowat alle onderdelen worden vernieuwd en vaak wordt er veel afgebroken en heropgebouwd. Een totaalrenovatie kan onder andere het volgende inhouden:

  • Vernieuwen dak en het opknappen van de gevels.
  • Nieuwe verwarmingsketel en installatie voor sanitair warm water.
  • Vernieuwen van leidingen van elektriciteit, water en verwarming.
  • Nieuwe vloeren en nieuwe bezetting van de muren.
  • Nieuwe ramen en deuren.

Niet bij elke totaalrenovatie zullen al deze elementen noodzakelijk zijn. Omgekeerd, en afhankelijk van uw noden, kan deze lijst nog uitgebreider zijn.

 

Hoeveel energie bespaar je?

Afhankelijk van hoe ingrijpend de totaalrenovatie gebeurt, zijn besparingen van 50 tot 90 % mogelijk.
 

Waar moet je rekening mee houden?

Een totaalrenovatie houdt rekening met elk mogelijke combinatie van besparende maatregelen en vraagt ook een grensoverschrijdende aanpak. Elke maatregel heeft immers een invloed op de andere.

Afhankelijk van de grootte, circulaire of klimaatneutrale ambities of de complexiteit, kan de totaalrenovatie ook gefaseerd worden over meerdere jaren of kan dit doorgelicht worden binnen een strategisch vastgoedplan. Hier kan je eventueel gebaat zijn met een energieprestatiecontract om financieel en prestatiegericht verder ontzorgd te worden. Je hoeft natuurlijk zelf de afweging niet te doen, we helpen je graag bij deze keuze.

 

Specificaties raamovereenkomst

Onze Raamovereenkomst "Studie, uitvoering en werfopvolging" ontzorgt je van de gebouwanalyse tot en met de opvolging van de uitvoering. Onze projectleiders zorgen voor de kwaliteitsbewaking en staan met het studiebureau klaar voor je vragen en bezorgdheden.

 

Vraag nu je totaalrenovatie aan

Gerelateerde nieuws