Relighting

Waarom kiezen voor relighting?

Relighting of relamping is het vervangen van verouderde lampen door energiezuinige ledlampen. Ledlampen zijn energie-efficiënt en gaan langer mee. Waar een gloeilamp op een efficiëntie van 10 lumen per watt zat, en gasontladingstechnieken tot 100 lumen per watt, kunnen we met led nu al vlot 150 lumen per watt halen. Professionele lichtarmaturen met led gaan bovendien zeer lang mee; zo’n 50.000 uur. Ter vergelijking: TL-lampen hebben een levensduur tussen 15.000 en 25.000 uur, halogeenverlichting zelfs maar tussen 1.000 en 5.000 uur.

Door de lange levensduur en het lage energieverbruik is de investering van een relamping al na gemiddeld 1 à 3 jaar terugverdiend. Worden de armaturen mee vervangen, dan bedraagt de terugverdientijd tussen de 5 à 10 jaar.
 

Nu met Relancesteun

Voor deze maatregel kunnen de centrale Vlaamse entiteiten, scholen, zorg- en welzijnsvoorzieningen en jeugd- en cultuursector tijdens 2021 en 2022 Relance-steunmiddelen verkrijgen. Lees er alles over op onze Relance-pagina.
 

Relighting met of zonder studie

Voor deze dienst zijn er twee type bestekken beschikbaar, een met voorafgaande studie en een aannemingsbestek.

Enerzijds is er binnen de brede raamovereenkomst ‘Studie, uitvoering en werfopvolging’ een specifiek onderdeel voor relighting voorzien. Wil je een voorafgaande lichtstudie, dan neem je best van dit bestek af. Zo ben je zeker dat alle ruimtes conform de norm verlicht worden. Klik hier voor meer informatie over deze raamovereenkomst.

Heb je al een studie liggen of is een studie niet nodig, dan kan je gebruik maken van ons aannemingsbestek voor relightingprojecten. Als je al een studie had liggen, bekijken we eerst of deze voldoende is om direct tot aanneming over te gaan. Bij projecten tot 30 000 euro is geen studie nodig.

Weet je niet of je een studie nodig hebt, geen probleem! Je kan alvast de aanvraag doen in het Portaal Energie-Efficiëntie. De projectleider contacteert je om samen de beste piste uit te tekenen.
Bekijk hier ook onze flowchart over het traject met of zonder studie.

Zij gingen u voor:

sorteercentrum bpost
Gedurende al heel wat jaren neemt bpost talrijke initiatieven om zijn ecologische voetafdruk te beperken. Het plaatsen van duizenden ledlampen in onze sorteercentra moet eveneens in dat kader worden gezien.
Jean-Paul Van Avermaet
bpost
Laurent De Bruyker
Zeker voor grotere projecten zijn raamcontracten zeer interessant, omdat je snel kan schakelen.
Laurent De Bruyker
De Vlaamse Waterweg

Vraag nu je relighting aan