Vloerisolatie

Waarom zou je dit doen?

Als je met structurele gebouwproblemen kampt of nood heeft aan renovatie van je gebouw, is vloerisolatie een maatregel waarmee je, na dakisolatie en muurisolatie, aanzienlijk veel energie kan besparen.
 

Hoeveel energie bespaar je?

Vloerisolatie heeft een terugverdientijd van 5 tot 8 jaar, afhankelijk van de vloeroppervlakte en de geometrische vorm. Maar als de bestaande vloer moet uitgebroken worden en een nieuwe afwerking geplaatst moet worden, loopt deze terugverdientijd op tot een veelvoud van deze termijn, afhankelijk van de gekozen afwerking. Relatief gezien is dat dan nog niet zo lang, omdat je er nog lang alle baten van hebt. Het gemiddelde rendement van vloerisolatie is 8 à 10 % per jaar.


Nu met Relancesteun

Voor deze maatregel kunnen de centrale Vlaamse entiteiten, scholen, zorg- en welzijnsvoorzieningen en jeugd- en cultuursector tijdens 2021 en 2022 Relance-steunmiddelen verkrijgen. Lees er alles over op onze Relance-pagina.
 

Maak gebruik van onze raamovereenkomst

Op zoek naar een studiebureau en aannemer voor je vloerisolatie? Je hoeft de aanbesteding niet zelf te doen, wij deden dat al voor jou. Onze Raamovereenkomst "Studie, uitvoering en werfopvolging" ontzorgt je van de gebouwanalyse tot en met de opvolging van de uitvoering. Onze projectleiders zorgen voor de kwaliteitsbewaking en staan met het studiebureau klaar voor al je vragen.

Klik hier voor meer informatie over deze raamovereenkomst.

Vraag nu je vloerisolatie aan