Vloerisolatie

Waarom zou u dit doen?

Als u met structurele gebouwproblemen kampt of nood heeft aan renovatie van uw gebouw, is vloerisolatie een maatregel waarmee u, na dakisolatie en muurisolatie, aanzienlijk veel energie kan besparen.

vloerisolatie
 

Hoeveel energie bespaart u?

Vloerisolatie heeft een terugverdientijd van 5 tot 8 jaar, afhankelijk van de vloeroppervlakte en de geometrische vorm. Maar als de bestaande vloer moet uitgebroken worden en een nieuwe afwerking geplaatst moet worden, loopt deze terugverdientijd op tot een veelvoud van deze termijn, afhankelijk van de gekozen afwerking. Relatief gezien is dat dan nog niet zo lang, omdat u er nog lang alle baten van heeft. Het gemiddelde rendement van vloerisolatie is 8 à 10 % per jaar.
 

Waar moet u rekening mee houden?

Bij vloeren verschillen de randvoorwaarden bij elk vloertype. Het meest eenvoudige is een vloer op volle grond. Deze wordt immers al deels geïsoleerd door de bodem zelf. Afhankelijk van de grootte van het gebouw is soms enkel een randisolatie al voldoende en kan de binnenafwerking blijven.
Bij een vloer boven een kelder of een andere onverwarmde ruimte, kan een combinatie van randisolatie voor de opvang van de thermische brug met een isolatie aan de onderzijde, al voldoende zijn om zo opnieuw de binnenafwerking te vrijwaren. Ook bij een vloer boven een buitenomgeving geniet een buitenisolatie de voorkeur, om dezelfde redenen als bij gevelisolatie. Hierbij moeten wel de kosten van een nieuwe buitenafwerking ingerekend worden.
Het meest complexe en intensieve is een binnenisolatie. Hierbij moeten opnieuw alle thermische bruggen opgelost worden en komen de kosten van een binnenafwerking erbij, samen met de eventuele aanpassingen aan deur- en raamopeningen.
 

Specificaties raamovereenkomst

Al deze facetten zorgen voor een complex geheel en de nood aan een expert die u begeleidt in het proces. Op dat vlak kan VEB een waardevolle partner voor u zijn. Onze Raamovereenkomst "Studie, uitvoering en werfopvolging" ontzorgt u van de gebouwanalyse tot en met de opvolging van de uitvoering. Onze projectleiders zorgen voor de kwaliteitsbewaking en staan met het studiebureau klaar voor uw vragen en bezorgdheden.

Klik hier voor meer informatie over deze raamovereenkomst.

Vraag nu uw vloerisolatie aan