Stroomafnameovereenkomst

Waarom voor een stroomafnameovereenkomst kiezen?

U betaalt aan de ESCO (dienstenleverancier) een maandelijks bedrag dat lager is dan uw huidige elektriciteitsfactuur. Zo betaalt u in delen uw zonnepanelen – of andere vormen van hernieuwbare energieproductie – af, na afloop van het contract is de installatie en alle winst voor u. 
   
Essentieel hierbij is dat de ESCO ook instaat voor de goede werking en gegarandeerde prestatie van de installatie. Het operationeel risico ligt dus volledig bij de ESCO. 

Participatie door burgercoöperatie

Door burgers een kans te geven om mee te investeren in hernieuwbare energie kan u samen met hen in de toekomst investeren. De ESCO ontzorgt u om kapitaal bij burgers op te halen en begeleidt u bij het communiceren over het project. Als publieke dienst bevordert u zo de energietransitie door burgers, collega’s of ouders mee te betrekken in uw hernieuwbaar energieverhaal. Of u nu voor een burgercoöperatie of crowdlending kiest, VEB biedt u de juiste diensten aan.

  burgerparticipatie
 

Hoeveel energie bespaart u?

Investeren in hernieuwbare energie zorgt op zich niet voor een energiebesparing, maar zorgt er wel voor dat de energie die u verbruikt lokaal en duurzaam is.

 

Waar moet u rekening mee houden?

Voor een ideale prijs dient u minstens 60 procent van de stroom zelf te verbruiken. Als u echter voluit voor hernieuwbare energie wil gaan, kunnen wij de opdracht aanpassen zodat u uw gebouwen optimaal kan benutten. Hou er dan wel rekening mee dat de prijs die u betaalt mogelijk niet meer lager of gelijk is aan uw huidige elektriciteitsprijs.

Stroom van zonnepanelen levert momenteel de meest voordelige hernieuwbare stroom op. Heeft u een groot verbruik of speciale noden (zoals noodstroom via batterijen), dan beschikken wij over de juiste technische kennis om de beste stroomafnamovereenkomst aan te besteden. Neem zeker contact met ons op.

Meest gestelde vragen stroomafnameovereenkomst

Zonnepanelen met burgerparticipatie

Andere hernieuwbare energie

Vraag hier een offerte aan voor deze maatregel