08.04.20

Studie of niet? 10 redenen waarom we studie aanbevelen

Als je bij ons een energiebesparende maatregel aanvraagt, nemen we contact met je op om te bekijken of hier al een studie aan vooraf ging. Is dat niet het geval, of voldoet de studie niet aan bepaalde normen, dan laten we jouw aanvraag lopen via ons raamcontract ‘Studie, uitvoering en werfopvolging.’ Waarom is zo’n studie in jouw belang?
 
 1. We zoomen in detail in op jouw wensen en noden. Heb je bijvoorbeeld specifieke vragen over het comfort of de veiligheid, dan houdt het studiebureau daar rekening mee.

   
 2. Een studie brengt de invloed van maatregelen op elkaar in kaart. Bijvoorbeeld: als je vloer, muur en dak isoleert, heeft dit een invloed op het warmteverlies van je gebouw. Als gevolg is de verwarming overgedimensioneerd. Je kan dus best alvast de regeling mee aanpassen.

   
 3. Een studie vormt de basis voor een kwaliteitskader waaraan elke aannemer zich moet houden. Met andere woorden, we kunnen veel verfijnder selecteren, en je hebt de beste prijs-kwaliteitsgarantie.

   
 4. De studie bevat onder andere een gedetailleerd lastenboek voor de aannemer. Zo sta je sterker in je schoenen bij eventuele discussies achteraf.

   
 5. We houden rekening met jullie ambities rond duurzaamheid, hernieuwbare energie en innovatie. Door je renovaties via het VEB te laten uitvoeren ligt sowieso de focus ook op energie-efficiëntie.

   
 6. Als je nog geen energiescan liet uitvoeren, geeft een studie ook een antwoord op de haalbaarheid, potentiële energiebesparing en terugverdientijd van de maatregelen. Weliswaar veel meer in detail dan bij een energiescan.

   
 7. Voor een optimale werking en een zo groot mogelijke energiebesparing moeten verschillende parameters vooraf goed bepaald worden. Elke studie voor een stookplaatsrenovatie gaat bijvoorbeeld gepaard met technische documentatie zoals een warmteverliesberekening, een inplantingsplan van de nieuwe installatie, een dimensioneringsnota en een hydraulisch principeschema.

   
 8. Een energiebesparende maatregel, en dus ook een bijhorende studie via het VEB aanvragen houdt in dat je een studiebureau krijgt die al een zorgvuldige selectie heeft doorstaan. Je wint tijd door zelf geen aanbesteding te moeten doen, en de prijs en het kwaliteitskader liggen vast.

   
 9. Je hebt aan ons een belangenbehartiger erbovenop. We ontzorgen jou bij elke stap en blijven jouw aanspreekpunt bij zorgen of vragen. Daarnaast voeren we steekproeven uit om de kwaliteit van de geselecteerde studiebureaus en aannemers te blijven bewaken.

   
 10. Jouw project opvolgen kan heel eenvoudig via ons klantvriendelijke Portaal Energie-Efficiëntie.  

Zet nu de eerste stap. Een aanvraag is nog geen bindende bestelling.

Vraag nu jouw energiebesparende maatregel met studie aan