Vraag nu ondersteuning aan voor een OEPC

Voor de diepgaande renovatie van zorg- en welzijnsgebouwen heeft VIPA nu ook een ondersteuningsprogramma opgezet voor onderhouds- en energieprestatiecontracten.

In een OEPC wordt de geplande energiebesparing contractueel vastgelegd. Dergelijke projecten vinden plaats in samenwerking met een Energy Service Company (ESCO’s). Bij een OEPC is één ESCO verantwoordelijk voor studie, implementatie en onderhoud, waar dat traditioneel door verschillende partijen gebeurt. Lees hier meer over OEPC's.

Hierdoor kunnen ook minder rendabele maatregelen, zoals een stookplaats renovatie of gebouwschil optimalisatie (o.a. schrijnwerkrenovaties, dakisolatie) gefinancierd worden.

Organisaties kunnen een dossier indienen voor diepgaande energetische renovaties met een minimale geschatte CAPEX van 1 miljoen euro per project. Een diepgaande energetische renovatie impliceert een minimale CO2-reductie van 45% ten opzichte van de energiebaseline, daterend uit de periode van vóór de aanvang van de energiebesparende maatregelen.

Momenteel is er een bedrag van 10, 7 miljoen euro beschikbaar uit het Vlaamse klimaatfonds en VIPA voor de renovatie van welzijns- en zorggebouwen. De deadline om je aanvraag in te dienen voor deze oproep is 30 juni 2024 en is vrijblijvend.

Ben je al vertrouwd met ons portaal? Druk hieronder op de knop om alvast je aanvraag in te dienen. Vergeet niet om je aanvraagformulier ook in te dienen wanneer je een aanvraag doet.

Lanceer alvast jouw OEPC-project

Heeft u nog vragen over deze oproep of nood aan ondersteuning bij uw aanvraag? Vul dan onderstaand contactformulier in, waarna het VEB u zal contacteren