Erasmushogeschool Brussel bespaart via het VEB

team EHB
Erasmushogeschool Brussel (EhB) deed beroep op het VEB voor zowel zonnepanelen als energiebesparende maatregelen. We lieten zowel verschillende kleinere optimalisatieprojecten uitvoeren als grotere werken, bijvoorbeeld de plaatsing van nieuwe radiatoren en isolatie van leidingcomponenten, maar ook een stookplaatsrenovatie. Ten slotte wordt nu gewerkt aan de optimalisatie van een luchtgroep en de koeling.  
 
Een raming van de stookplaatsrenovatie van het Koninklijk Conservatorium op de Zavel leert dat EhB hiermee 400 000 kWh primaire energie en daarmee ook 75 ton CO2 per jaar kan besparen.  
 
Arnout Wouters, CFO, over de samenwerking met het VEB: “Via het VEB hebben we een kordate verbindingslijn naar aannemers voor onze energiebesparingsprojecten. Met hun no-nonsense aanpak en breed palet aan expertise kunnen ze een hefboomeffect creëren voor de publieke sector. We kunnen ook onze klantverantwoordelijke en de projectleiders altijd vlot bereiken.” 
 
Sinds 2020 nemen ze ook groene elektriciteit en aardgas af via het VEB. Wouters: “We zijn met name tevreden over de mogelijkheid van split-bill facturatie. Waar we slechts een deel van een gebouw beheren, is dat zeer interessant voor ons.”