Energiedata

Wat kan het VEB voor je doen met meer gegevens?

 1. Inzicht

  Terra legt linken die er voordien niet waren. Een combinatie van energiegegevens en patrimoniumgegevens levert een schat aan informatie op waar de overheid in zijn geheel gebaat bij is. Specifiek rond energiebeheer kunnen we door datamining de projecten slim kiezen. In een geautomatiseerd rapport zie je waar mogelijke pijnpunten voor je infrastructuur liggen.

 2. Benchmarking

  Vergelijken tussen uw verschillende gebouwen of met gelijkaardige verbruikers wordt eenvoudiger door Terra. Door gegevens over de grootte, ouderdom en functie van je gebouwen te combineren met je verbruiks- en facturatiegegevens, kunnen we zien of je verbruik binnen de verwachtingen ligt. Je krijgt toegang tot verschillende inzichtelijke rapporten. Wij kunnen je helpen bij de analyse en gericht adviseren om je energieverbruik aan te pakken.

 3. Open data

  We geloven in transparantie en openbaarheid. Samen met jullie zien we meer en kunnen we meer. Uiteraard met respect voor privacy, kunnen koepels en departementen aan de slag met de datasets. Zo kunnen ze het pad naar de klimaatdoelstellingen voor hun sector beter opvolgen.

 4. Verbruik centraliseren

  Zie je het verbruik van jouw organisatie nog niet staan in Terra? Contacteer ons via terra@veb.be. Voor je Brusselse afnamepunten hebben we eerst je mandaat nodig. Klik hier voor het mandaat, en klik hier voor de template EAN-lijst, en stuur beide naar terra@veb.be.

Ruben

Heb je een specifiek rapport nodig?

Wij helpen je graag verder