VEB ontzorgt lokale besturen


Het Vlaams EnergieBedrijf wil àlle publieke diensten ontzorgen, dus ook de lokale besturen. In het najaar van 2017 beslisten 143 gemeenten om vanaf januari 2018 hun energie aan te kopen via het Vlaams EnergieBedrijf. 

Wat bracht hen tot die beslissing?
 

  • Geen 3-jaarlijkse organisatie voor de samenaankoop, contract met jaarlijkse stilzwijgende verlenging.
  • Onderliggende besturen (bv. OCMW’s, kerkfabrieken, politiezones) kiezen zelf of ze mee onder het contract van het lokaal bestuur komen, of hun eigen contract aangaan.
  • Hulp bij budgetopmaak en -opvolging.
  • Altijd 100% groene, CO2-neutrale elektriciteit.
  • Groeiend schaalvoordeel: de kostendekkende vergoeding daalt naarmate meer publieke diensten aansluiten bij het VEB.

Klik hier voor de onepager energielevering voor lokale besturen.

Ook voor uw energie-efficiëntie heeft het VEB wat te bieden. Naast ons bestaand aanbod rond energieprestatiecontracten en energiescans, werken we een aanbod uit rond PV-panelen, relighting, isolatie, stookplaatsrenovaties enzovoort. Daarnaast biedt netbeheerder Fluvius ook een gamma aan energiediensten aan.

Het Vlaams Energiebedrijf, de Vlaamse provincies, Fluvius, het Facilitair bedrijf, Kamp C, DuboLimburg en Factor4 sloegen de handen in elkaar om lokale besturen in het project Sure2050 te ondersteunen bij het ontwikkelen van een duurzame vastgoedvisie en de planmatige uitvoering ervan. 102 lokale besturen en centrale Vlaamse overheden deden mee aan het traject.

LEES MEER OP DE WEBSITE VAN SURE2050

Contacteer ons voor meer informatie over onze diensten(link stuurt een e-mail).

Bekijk ook eens de veelgestelde vragen van andere lokale besturen hieronder.

Veelgestelde vragen

Nee. U kan uw facturen ook per e-mail ontvangen, tegelijk blijven ze beschikbaar in het klantenportaal. Wenst u toch papieren facturen, dan kan dit, bespreek dit met uw klantenverantwoordelijke.

Ja, dat is mogelijk, apart is eveneens mogelijk. U kiest welke groepering het meest logisch en efficiënt is voor u.