Dakisolatie

Waarom zou je dit doen?

Dakisolatie is een van de meest rendabele oplossingen om aan energiebesparing te doen. Omdat warmte nu eenmaal stijgt, vermijd je zo dat geld via je dak verdwijnt. Bovendien zorgt dakisolatie voor extra comfort in de ruimten onder het dak.

Kies sowieso voor kwaliteitsvolle en milieuvriendelijke dakisolatie die voldoende dik is. De meerprijs van een dikkere laag is verwaarloosbaar in vergelijking met het totaalbedrag. Beperk je dus niet tot de voorgeschreven isolatiewaarden om in aanmerking te komen voor eventuele premies. Enkele centimeters dikker isoleren verhoogt je wooncomfort aanzienlijk. Een mooi streefdoel is het bekomen van de isolatiewaarde zoals vastgelegd in de EPB-regelgeving. Hierbij wordt met minerale wol op zo’n 20 cm dikte gemikt.
 

Hoeveel energie bespaar je?

De gemiddelde terugverdientijd van dakisolatie bedraagt 5 jaar, als er kan na-geïsoleerd worden langs de binnenzijde. Als een (plat) dak langs de buitenzijde wordt geïsoleerd, bedraagt de terugverdientijd tussen de 15 à 20 jaar, voornamelijk te wijten aan de meerkost om de dakbedekking te vernieuwen.

Een geïsoleerd dak kan je 30 tot zelfs 40% energiebesparing opleveren.

Nu met Relancesteun

Voor deze maatregel kunnen de centrale Vlaamse entiteiten, scholen, zorg- en welzijnsvoorzieningen en jeugd- en cultuursector tijdens 2021 en 2022 Relance-steunmiddelen verkrijgen. Lees er alles over op onze Relance-pagina.
 

Specificaties raamovereenkomst

Onze Raamovereenkomst "Studie, uitvoering en werfopvolging" ontzorgt je van de gebouwanalyse tot en met de opvolging van de uitvoering. Onze projectleiders zorgen voor de kwaliteitsbewaking en staan met het studiebureau klaar voor uw vragen en bezorgdheden.

Klik hier voor meer informatie over de raamovereenkomst 'Studie uitvoering en werfopvolging'.

Zij gingen jou voor:

Mario Vanhaeren
We merken dat het VEB zeer vlot bereikbaar is. We kunnen er zeer gemakkelijk afspraken mee maken en worden goed geïnformeerd. Een interessant bedrijf om mee blijven samen te werken!
Mario Vanhaeren
Oostrem

Vraag nu je dakisolatie aan