Kantoor VEB duurzaam verbouwd

meeting lounge
In 2018 kreeg VEB er niet minder dan 20 medewerkers bij. Ons kantoor was daar onvoldoende op ingericht. Daarom hebben we afgelopen voorjaar een complete herinrichting laten uitvoeren.

VEB legde in het bestek voor de herinrichting veel nadruk op de duurzaamheid van de gebruikte materialen. De opdracht werd binnengehaald door Nnof, een bedrijf gespecialiseerd in duurzame werkplekinrichtingen.

Maar liefst 47% van het meubilair werd 1-op-1 hergebruikt. 42 % van het meubilair werd vervaardigd uit circulair materiaal. 11 % werd nieuw aangekocht. Resterend meubilair dat lokaal niet kon herbruikt worden, heeft zoveel mogelijk een tweede leven gekregen.
Ook qua transport werd aan duurzaamheid gedacht: een logistieke partner bundelde de levering van het meubilair van 5 leveranciers.

In totaal zorgde deze aanpak voor een besparing van 7.277,6 kg CO2.Verder maakten we van de gelegenheid gebruik om onze TL-verlichting te vervangen door efficiënte led-verlichting. We kozen voor ledlampen met een rendement van 110 lumen per Watt, die bovendien 60.000 uur meegaan. Ter vergelijking: TL-lampen hebben een levensduur tussen 15.000 en 25.000 uur, halogeenverlichting zelfs maar tussen 1.000 en 5.000 uur. Wist u trouwens dat we een raamcontract voor relighting hebben?

U ziet het: het VEB voegt de daad bij het woord.

Geïnspireerd? Kijk hier wat we al op het schap hebben voor u. Bespaar uzelf alvast de tijd en moeite van een eigen aanbesteding.